Οι Συνεργάτες μας

Το Κέντρο Motus Animi ειδικεύεται σε ζητήματα εφηβικής ηλικίας, διαχείρισης του άγχους, επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχοεκπαίδευσης γονέων.

Ευτέρπη Μαρίνη
Ευτέρπη Μαρίνη

Παιδοψυχίατρος
Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ευτέρπη Μαρίνη, Παιδοψυχίατρος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους, γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1999-2005) και εκπαιδεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» (Ψυχιατρική Κλινική), Παίδων Πεντέλης (Νευρολογική Κλινική) και Παίδων «Η Αγία Σοφία» (Παιδοψυχιατρική Κλινική).

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» (MSc), της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Παράλληλα με την εκπαίδευσή της, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία (1ο έτος ευαισθητοποίησης), στη Συμπεριφορική Θεραπεία Αγχωδών Διαταραχών (2-ετές πρόγραμμα) και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους (4-ετές πρόγραμμα), στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ). Τον Απρίλιο 2014, απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας στην Παιδοψυχιατρική.

Ευγενία Ρόζου
Ευγενία Ρόζου

Σχολική Ψυχολόγος
Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ευγενία Ρόζου είναι Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πτυχιούχος του μεταπτυχιακού προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η ειδίκευσή της είναι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο «Λόγω Ψυχής»-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό της χώρο όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως σχολική ψυχολόγος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγεία όπως για παράδειγμα με τον φορέα «Μαζί για το Παιδί» όπου συντόνιζε ομάδες εφήβων.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).