Μαθητές

Η εφηβεία είναι μία έντονη αναπτυξιακή φάση εξαιτίας των ραγδαίων βιοσωματικών αλλαγών, της ανάπτυξης των νοητικών ικανοτήτων και της ανάδυσης της σεξουαλικότητας. Είναι η περίοδος που σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική στην πρώιμη ενήλικη ζωή.

Εκτείνεται ανάμεσα στα 12 και τα 24 χρόνια – κατά προσέγγιση – και είναι γνωστή σε όλους τους πολιτισμούς ως μια περίοδος μεγάλων προκλήσεων, τόσο για τους ίδιους τους εφήβους, όσο και για τους ενήλικες που τους στηρίζουν.

Οι αλλαγές που βιώνουν οι έφηβοι σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί η περίοδος της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προκαλούν συχνά έντονο στρες που μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα συμπτώματα είτε έκδηλα είτε άδηλα.

Η πολύχρονη εμπειρία μας από τη συνεργασία μας με τους μαθητές έχει δείξει ότι βασικά θέματα που συχνά τους απασχολούν και μπορεί να τους προβληματίζουν είναι:

Η Διαχείριση του Άγχους των Εξετάσεων

Οι Διαπροσωπικές, οι Φιλικές και οι Ερωτικές Σχέσεις

Διάφορες Συναισθηματικές Δυσκολίες που μπορεί να εκδηλωθούν με διάφορα συμπτώματα όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές, ψυχοσωματικές παθήσεις, διαταραχές ύπνου, φοβίες, αναβλητικότητα κι απόσυρση κ.α.

Ο σχολικός εκφοβισμός, η Αυτοεικόνα και η Αυτοεκτίμηση τους

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα ζητήματα αυτά είναι η εξειδικευμένη συμβουλευτική στα θέματα της εφηβείας και της διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων, που μπορεί να γίνει είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες εφήβων.

Ατομική Συμβουλευτική

Ομαδική Συμβουλευτική

Επαγγελματικός Προσανατολισμός